Βίντεο-Συνταγές
Προσθέστε υπότιτλο εδώ

Νηστίσιμη μακαρονάδα με σάλτσα Crispin και Harvest combo by Greekista.


Review των προϊόντων μας από την blogger Greekista!!!  


Έρευνα από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο για τα οφέλη της μαύρης σταφίδας για την υγεία. 

Πηγές:

http://www.tovima.gr/science/article/?aid=537656

http://www.skos.gr/Content/files/Xarokopeio4.pdf

http://slideplayer.gr/slide/2018387/


Ένα πολύ όμορφο Ντοκιμαντέρ για την Κορινθιακή (μαύρη) σταφίδα

      και το 2ο μέρος...


Ένα ενημερωτικό βίντεο σχετικά με τις ιδιότητες της σταφίδας από την εκπομπή Υγεία πάνω απ'όλα


Φαλάφελ στο φούρνο με σάλτσα από μαύρα ντοματίνια και σταφίδες.

Αν αγαπάς τις έθνικ γεύσεις σίγουρα θα έχεις δοκιμάσει φαλάφελ σε κάποιο μαγαζί της πόλης. Και αν δεν έχεις δοκιμάσει ακόμη, τότε αυτή η υγιεινή εκδοχή θα σου αρέσει πολύ. Συνήθως τα φαλάφελ είναι τηγανιτά, εμείς όμως τα ψήνουμε στο φούρνο. Συνοδεύονται με αραβική πίτα, με γιαούρτι, με χούμους και με δροσερές σαλάτες. Εμείς συνδυάσαμε την πικάντικη γεύση των φαλάφελ με τη γλυκόξινη σάλτσα από μαύρα ντοματίνια Crispino Plum και σταφίδες Crispin, της "Πριγκίπισσας Σταφίδας" και με μία σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών.

Τα φαλάφελ είναι θρεπτικά και χορταστικά, γιατί είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Μπορείτε να τα ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα και να δημιουργήσετε ένα γεύμα για το γραφείο, με αραβική πίτα, λαχανικά και μια σως γιαουρτιού ή σάλτσα Crispin.

Υλικά για τα φαλάφελ

  • 1 1/2 κούπα ρεβίθια, τα οποία θα έχετε μουλιάσει σε αρκετό νερό από την προγούμενη μέρα
  • 1/2 κούπα χοντροκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κούπα χοντροκομμένο κόλιανδρο
  • 1/2 κούπα χοντροκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κσ χυμό λεμονιού
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 3 κσ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κγ κύμινο
  • 1/4 κγ κουρκουμά
  • λίγο πιπέρι
  • 1/2 κγ θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου
  • 1/4 κούπας αλεύρι βρώμης

Υλικά για την σαλάτα

  • 1 κούπα ψιλοκομμένα λαχανάκια Βρυξελλών
  • 1 αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
  • 1/4 της κούπας σταφίδες "Πριγκίπισσα Σταφίδα"
  • 1 κσ ποπ αμάρανθου
  • αλάτι
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο και το αλεύρι βρώμης, στο μίξερ και τα πολτοποιούμε. Προσέχουμε να μην λιώσουνε τελείως τα ρεβίθια.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι βρώμης και ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα.

Με ένα κουτάλι, παίρνουμε λίγο από το μείγμα και πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια.

Απλώνουμε στο ταψί, αφού προηγουμένως έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Σερβίρουμε με σάλτσα από μαύρα ντοματίνια και Κορινθιακή σταφίδα Crispin και με την σαλάτα μας.

Πίτσα με σάλτσα Crispin 

Υλικά για 4 άτομα

Για την ζύμη:4 κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις,

2/3 κούπας τσαγιού ελαιόλαδο,1,5 κουταλιά του γλυκού αλάτι,

1 φακ.ξερή μαγιά,1 αυγό,1,5 κούπα τσαγιού νερό.

υπόλοιπα υλικά για την πίτσα:

7 φέτες πάριζα,7 φέτες τυρί gouda,7 φέτες μπέϊκον,200 γρ μανιτάρια,

1 μπουκάλι Crispin,200 γρ τυρί gouda τριμμένο,200 γρ τυρί edam τριμμένο.

Καλή σας όρεξη!!!


Spaggeti a la Crispin με τυρί κρέμα.

Υλικά για 2 άτομα.

Μισό πακέτο μακαρόνια Νο6

1 μπουκάλι My name is Crispin

150gr τυρί κρέμα

Προαιρετικά τυρί τριμμένο παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την Crispin σε μεσαία φωτιά και ανακατεύοντας προσθέτουμε το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά περίπου 5 λεπτά, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και κατόπιν τα ήδη βρασμένα μακαρόνια.

Σερβίρουμε με λίγο έξτρα τυρί εάν θέλουμε και απολαμβάνουμε ένα θεσπέσιο Ιταλικό πιάτο με Ελληνικά υλικά!!!

Buon appetito..... 


Σαρδέλες στο φούρνο με μυρωδικά και φάβα με chutney μελαχρινής σταφίδας!

Οι σαρδέλες είναι ωφέλιμες για την καρδιά μας καθώς είναι πλούσιες σε βιταμίνη B12, βιταμίνη D, βιταμίνη Β3, ω-3 λιπαρά οξέα, σελήνιο, φώσφορο και ασβέστιο. Σου έχουμε νόστιμη και καλοκαιρινή συνταγή που θυμίζει διακοπές σε νησί! Σαρδέλες στο φούρνο με μυρωδικά και φάβα Λάρισας με chutney μελαχρινής Κορινθιακής σταφίδας.

Για τις σαρδέλες

1 1/2 κιλό σαρδέλες

1/2 κ.γ ξερό θρούμπι

1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι

1/2 κ.γ. ξερό βασιλικό

1/2 κ.γ. μπούκοβο πάπρικα

αλάτι Μεσολογγίου

1 λεμόνι

2/3 φλυτζανιού νερό

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Πλένετε και καθαρίζετε τις σαρδέλες. Αλατίζετε με χοντρό αλάτι και τις αφήνετε για 7 λεπτά για να τις "πιάσει" το αλάτι. Σε ένα ταψί τοποθετείτε τις σαρδέλες με το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, το νερό και απλώνετε σε φέτες το λεμόνι.

Ψήνετε στους 180°C για 25-30 λεπτά.

Για τη φάβα

1/2 κιλό φάβα Λάρισας

1 ξερό κρεμμύδι

1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο

1 καρότο

αλάτι

Ξεπλένετε τη φάβα σε κρύο νερό και τη στραγγίζετε. Σε μία κατσαρόλα προσθέτετε τη φάβα, νερό μέχρι να τη σκεπάσει, το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το καρότο. Μόλις πάρει βράση ξαφρίζετε τη φάβα και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αφήνετε να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά ενώ ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει η φάβα στον πάτο της κατσαρόλας. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό ακόμα. Όταν χυλώσει τελείως αφήνετε να κρυώσει λίγο και με ένα μίξερ χεριού περνάτε το μίγμα στην κατσαρόλα, για να αποκτήσει η φάβα βελούδινη υφή.

Σερβίρετε τη φάβα με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και chutney μελαχρινής σταφίδας Πριγκίπισσα Σταφίδα.


Κινόγαλο...με σταφίδες και αμύγδαλα

Αυτή η χωρίς γλουτένη, υψηλή σε φυτικές ίνες, πλήρης πρωτεΐνη ενός κόκκου, έχει γίνει κυρίαρχη και αρκετά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Μιλάμε φυσικά για την κινόα.

Η κινόα ανήκει στα ψευδοδημητριακά, είναι υψηλής διατροφικής αξίας και ιδιαίτερα αγαπητή στους βίγκαν λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη.

Και ναι η κινόα μπορεί να αντικαταστήσει το ρύζι στο αγαπημένο μας ρυζόγαλο και να το κάνει ... κινόγαλο!

Το κινόγαλο λοιπόν μπορεί να φτιαχτεί τόσο με κανονικό γάλα όσο και με φυτικό. Εμείς δοκιμάσαμε γάλα καρύδας και αντί για ζάχαρη προσθέσαμε μία ώριμη μπανάνα. Αν το θέλετε πιο γλυκό μπορείτε να προσθέσετε λίγο σιρόπι σφενδάμου. Αναμίξτε ξηρούς καρπούς και σταφίδες και απολαύστε ένα υγιεινό και θρεπτικό γλυκό!

Υλικά για 4-6 μπολάκια

1 κούπα κινόα

4 κούπες άγλυκο γάλα καρύδας ή αμυγδάλου

1 ώριμη μεγάλη μπανάνα

1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.γ. κανέλα

μια πρέζα αλάτι

σταφίδες Πριγκίπισσα Σταφίδα

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε την κινόα σε ένα σουρωτήρι και στραγγίζουμε καλά.

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από την μπανάνα, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, αφήνουμε το καπάκι μισάνοιχτο και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 5 λεπτά.

Όταν περάσουν τα 25 λεπτά, αφαιρούμε το καπάκι και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν λίγο τα υγρά (προσοχή να μην απορροφηθεί όλο το γάλα).

Λιώνουμε με ένα πηρούνι την μπανάνα και την προσθέτουμε στο κινόγαλο, ανακατεύοντας καλά, και αποσύρουμε από την φωτιά.

Γεμίζουμε τα μπολάκια μας και σερβίρουμε με χοντροκομμένα αμύγδαλα και σταφίδες Πριγκίπισσα Σταφίδα!